Sunday, 29 December 2013

Berkelah: Kita-kita jer...

31hb nanti dah start exam. Tapi sy mcm biasalah, mesti tak studi lagi kan?? Masa study week ingat xnak balik. Tapi sebab dipaksa oleh kakak saya yg lawa terpaksa la balik. Lagipun dia rela ambik saya kat pulau mutiara nan indah nie. :)
Macam biasa laa, bila dah balik tu ofkos la xbuat keje kan. Studi apatah lagi. Konfem xbuat. Bila dah kumpul ramai-ramai ni mesti nak berkelah sana la sini la. Hari selasa bertolak Rabu dah pergi berkelah dah. Tempat pertama yg kami semua pilih ofkos laa dekat-dekat kampung je. 10 Minit sampai. Apalagi kalau bukan La Hot Spring.
La Hot Spring nie terkenal dengan air yg panas. Panasnya membawa seribu manfaat buat kita. hehe.. Dulu zaman budak-budak saya selalu berendam dalam air panas nie.. sebab tu sekarang sy susah nak ada kesan lebam, kesan luka anad something like that laa...
Bila diimbas kembali, dulu ramai pelancong datang. Tapi sekarang susah untuk melihat orang luar datang. Yang datang ke sini pun kebanyakkan orang kampung dekat-dekat sini. Salah satunya family saya laa...
Persoalan yg selalu bermain di benak ni, kenapa tempat ni sekarang xseindah dulu?? emm..adalah tu kan sebabnya.. nak tahu jom kita pergi ramai-ramai tengok..hehhe

ni laa budak-budak yg kelaparan selepas mandi
ayahku tersenyum dapat bakar ikan
kakta nga abang zaini duk bakar ayam. Chef katanya
Abangku selaku supir..hahhaa

Hari khamis bersempena 26 Disember, sekali lagi kami berkelah-kelah di Pantai Bukit Keluang. Hah, tempat ni femes tau. Nanti pergi tau.. Tak menyesal kalau korang pergi berkelah di sini. Tapi hari tu tak dapat mandi sebab ombak kuat sangat.
Ambik gambar dulu sekeping sebelum bertolak..hehe., Abaikan jika nampak persamaan tudung. ngeh3
Baru je sampai dah kena nasik dua pingan.
tu..abang zaini aka abang ipar duk bakar sosej n segala bagai.

makan je apa yg ada.



ombak yg kuat menghempas lautan..hehhe

nak balik dah..peace..hehe
Di sini sahaja entri kali nie.. sekarang nak studi plak..Doakan saya semoga dapat menjawab exam dengan tenang.. Assalamualaikum..

No comments:

Post a Comment

Singgah la mana-mana entry yg korang suka

copy right: Annie Qaseh- http://lukisandiari.blogspot.com